Medya Koruma

Social-Media-1024x1024

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş yavaş etkinliğini kaybetmektedir. Bu gibi durumlarda şirketler, bir kitleyi çekmek ve müşteri tabanlarını artırmak için yeni yollar aramaktadır. İnsanların büyük çoğunluğu markaları araştırırken sosyal medyayı kullandığından dolayı şirketler sosyal medya platformlarında markalarını tanıtmak istemektedir. Sosyal medya platformları, markalara müşterilerini daha iyi tanıma ve stratejilerini onlara göre şekillendirme fırsatı vermektedir. Sosyal hedef ne olursa olsun, her bir sosyal platformun  kendine ait farklı özellikleri vardır.

Sosyal Pazarlama stratejinizi geliştirmek istediğinizde atmanız gereken ilk adım genellikle marka yönergelerini belirlemektir.Ancak markanızın hedeflerinize uygun olmayan  bir platformda olmak zaman kaybıdır. Markanız için  genel stratejinize uygun sosyal medya platformunu dikkatlice seçmelisiniz. Promosyon stratejiniz, seçtiğiniz sosyal medya platformuna bağlıdır. Marka yönergelerini belirledikten sonra, profilinizin seçtiğiniz sosyal medya platformunda tutarlı olmasını sağlamalısınız. Buna tüm sosyal medya hesaplarınız, e-bültenleriniz, ürün ambalajlarınız, web siteniz ve markanızın temas ettiği her şey dahildir.

Marka varlığınızı artırmak için genellikle tüm sosyal medya ağlarında aktif olmanız gerektiği önerilmektedir.  Sosyal medyada tam  olarak neyi başarmak istiyorsunuz? Hedefiniz; marka bilinirliğini artırmak, web sitenize kullanıcı çekmek, satışları etkilemek veya müşteri hizmeti sunmak mı ? Şirketinizin özel bir sosyal medya koordinatörü yoksa, tüm platformları güncel tutmak için zaman bulmak son derece zaman alıcı olacaktır. Sosyal medya kampanyasında başarılı olmak için öncelikle hedef kitlenizi belirlemeniz ve kullandıkları sosyal medya kanalını bulmanız gerekmektedir. Bu sayede hedef kitlenizi bulabilen bir sosyal medya platformu ile çabalarınızı ve kaynak potansiyelinizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. İşte markanız için en iyi sosyal medya platformlarını seçme ve bunlardan en iyi şekilde yararlanma kılavuzu. 

Facebook’ta Markanızı Tanıtmak

Facebook, insanların rahat bir ortamda arkadaşlarıyla bağlantı kurduğu bir platformdur. Facebook’ta bir hesap veya sayfa oluşturmak çok kolay ve ücretsizdir. Bu sosyal ağın organik trafik artışı düşüktür, bu nedenle markanıza uygun bir reklam stratejisi seçmelisiniz. Görsel bileşenler kullanıcılar için önemli olduğundan, sayfanın yapısına özellikle dikkat etmelisiniz.İzleyicilerin dikkatini çekebilecek hizmetlerin  videolarını ve  fotoğraflarını yayınlayabilirsiniz.

Bu kanaldaki canlı video akışı ile herhangi bir soruyu yanıtlayabilir veya izleyicilerinizle gerçek zamanlı etkileşim sağlayabilirsiniz. Facebook’un çok çeşitli bir kullanıcı grubunu çekmesi nedeniyle, bu platformdaki hemen hemen herkesle bağlantı kurabilirsiniz. Bu özellik yeni başlamışsanız Facebook’u tek başına takipçiler oluşturmak için harika bir platform yapar. Facebook’ta aktif  olmak, marka güvenilirliği için kritik öneme sahiptir. Bir sayfa etkin değilse, içeriği yoksa veya “ucuz” görünüyorsa, yine de o markaya olan güven azalacaktır. Kendinizi bir marka olarak belirledikten ve bir platform olarak Facebook’un pazarlama stratejisini belirledikten sonra, sosyal medya yatırım getirisini iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

Instagram’da Markanızı Tanıtmak

 Instagram, markanızı hedef kitlenizin dikkatini çekecek oldukça görsel bir platformdur. Markanızı Instagram’da pazarlayacaksanız, akışınızın görsel olarak çekici olduğundan emin olmanız önemlidir.  Instagram’da haber akışında (Haber Kaynağı) reklam verme imkanınızda vardır.Son yıllarda bu model birçok firma için ürün yerleştirme reklam yöntemi olarak kendini kanıtlamıştır.

Instagram sürekli değişen bir algoritması nedeniyle kesinlikle güncel kullanılması gereken bir platformdur. Kullanıcılar artık içeriği kronolojik sırayla görüntüleyemez, bu da işletmenizin gücünü zayıflatır.

Pinterest’te Markanızı Tanıtmak

Pinterest, Instagram gibi görsel içerikleri ön plana çıkaran, bir sosyal ağdır. Reklam fırsatları, diğer içeriklerle karıştırılmış, tanıtılan pinlerden oluşmaktadır. Bu perakende şirketleri için ideal bir platformdur. Pinterest’te markanızı ürünlerini ve hizmetlerini başarıyla tanıtabilirsiniz. Çok fazla görsel kaynağı olmayan bir markaya sahipseniz Pinterest sizin için pek uygun bir sosyal platform olmayacaktır.


Twitter’da Markanızı Tanıtmak

Twitter, benzersiz paylaşım sıklığı gerektirdiğinden, kaynakları görüntüleyenlerinizle hızlı bir şekilde paylaşmanın harika bir yoludur. Bu kaynaklara bağlantılar veya sitenize bağlantılar paylaşarak hedef kitlenizi sayfanıza yönlendirebilirsiniz. Yeni blog gönderileri, teknik inceleme bültenleri, basın bültenleri ve ürün güncellemelerinin tümü Twitter’ın  kaynaklarıdır.

Twitter’daki varlığınızı bir süreliğine değerli kılmak için günde en az bir kez gönderi paylaştığınızdan emin olmanız gerekir. Ancak, günde birden fazla gönderi paylaşabiliyorsanız, platform en faydalısı olacaktır. Bu, Twitter’ın hızlı tempolu doğasından kaynaklanmaktadır. Feed sürekli güncellenir ve alaka düzeyini korumak için sık sık gönderilmelidir. Aksi takdirde gönderi görüntülenmeyecek ve yayından hemen kaldırılacaktır.

Twitter, Facebook’un yaptığı gibi marka varlığını ve hedef kitle erişimini sınırlamadığından, yeni potansiyel müşteriler arayabilirsiniz. TweetDeck gibi bir araç kullanarak, markanıza ilgi gösteren anahtar kelimeleri bulmak için huniler oluşturabilirsiniz. Kitleniz markanızı keşfedip erişebilirse, marka bilinirliği oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

LinkedIn’de Markanızı Tanıtmak

LinkedIn çok fazla görselliği olmayan, dünya çapındaki işletme sahipleri, yöneticiler, önde gelen yöneticiler ve profesyonellerden oluşan bir topluluktur. İş teklifleri bulabileceğiniz ve yayınlayabileceğiniz bir “kariyer” alanıdır. LinkedIn, ağınızı geliştirmenize, görünürlüğünüzü artırmanıza ve aynı zamanda ihtiyacınız olan adayları işe almanıza olanak tanıyan ücretli bir premium sürüm sunmaktadır. Profesyonel bir ağ platformu olarak oluşturulan LinkedIn, diğer markalara ulaşmak için mükemmel bir yerdir. Şirketler genellikle markalarını pazarlama stratejilerinde LinkedIn’i görmezden gelmektedir, ancak bu büyük bir hatadır.LinkedIn, yalnızca iş ilanları göndermek ve adayları işe almak için bir platform değildir. Markanızı belirli bir kategoride lider yapmak istiyorsanız, LinkedIn tam size göre platformdur.

YouTube’da Markanızı Tanıtmak

YouTube, video içeriği oluşturmak ve paylaşmak için bir numaralı platformdur. Ve evet, YouTube’u işinizi tanıtmak için başarıyla kullanabilirsiniz. Bu sosyal medya platformundaki aramaların çoğu, tüketiciler için bir satın alma yapmadan önce gerekli olan ürün incelemeleri hakkındadır. Birçok kişi, almak istedikleri markayı seçmeden önce eğitici videolara güvenir. Bu nedenle YouTube, marka pazarlama kampanyası etkili bir platformdur. Ayrıca yüklenen videoyu diğer sosyal medya platformlarına kolayca dahil edebilirsiniz.

Snapchat’te Markanızı Tanıtmak

Geleneksel Snap Reklamlar yalnızca 3-10 saniye ile sınırlıdır, ancak platform kısa süre önce reklam verenlere tek bir yukarı kaydırma daha uzun videolara erişme olanağı vermiştir. Ancak, ilk 10 saniyede dikkati çekemez ve ürününüzü anlatamazsanız, birçok kullanıcının yukarı kaydırdığını göremezsiniz. Sonuç olarak, ayrıntılı açıklama gerektiren karmaşık tanıtım, dikkat çekmeyecektir.Ancak bu, markanızın SnapChat’te öne çıkarılamayacağı anlamına gelmez. Topluluğunuzu takip eden ve sık sık etkileşime giren güçlü bir sosyal medyaya sahipseniz, SnapChat kullanıcılarınızla bağlantı kurmanız için yeni bir yol açabilir.

Tumblr’da Markanızı Tanıtmak

Twitter ile karşılaştırıldığında, Tumblr, metin katkıları için karakter sınırlaması olmadığı için oldukça klasik bir blog platformunu temsil etmektedir. Metinler dışında, bu bloglarda ağırlıklı olarak görseller yayınlanmaktadır. Özellikle uluslararası kampanyalar veya genç bir kitleyi hedefleyen sosyal ağlarda pazarlama için popüler bir sosyal ağdır. Bu kanal özellikle şirketlerin bu amaca yönelik pazarlama stratejileri için uygundur. Örneğin, anlık mesajlaşma sayesinde kullanıcıların daha kolay iletişim kurabilme isteklerini tatmin ettik. Platform, diğer Tumblr bloglarının katkılarını paylaşmaya odaklanıyor. Ayrıca içerik ve konuların daha kolay bulunabilmesi için hashtag’lerle sağlanması da mümkündür. Böylece kaliteli içerik, diğer platformlardan bağımsız kalarak güçlü bir erişim elde edebilir.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
Social-Media-1024x1024

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email