Medya Koruma

12yas+++

Sosyal Medya Hesaplarında 13 Yaş Kısıtlaması Nasıl Çözülür?

Çeşitli sosyal medya platformları bir süredir 13 yaş sınırı yüzünden bazı sosyal medya hesaplarını kısıtlıyor, kilitliyor veya kapatıyor. Bu tür sorunları çözmek için birkaç yöntem var. Sosyal medya hesabım 13 yaş sınırı yüzünden kilitlendi diyen kullanıcılar için hazırladığımız bu rehberde hesabınızı geri açabilmeniz için neler yapabileceğinize dair bilgiler paylaşacağız.

Sosyal Medya Hesaplarında 13 Yaş Kısıtlaması Neden Oluyor?

Milyonlarca hesap bu sorunu yaşıyor ve her çözüm her hesap için uygun ya da yeterli olmayabiliyor. Hesaplarınızın kilitlenmesi birçok farklı biçimde gerçekleşmiş olabilir. Yaşınızı yanlış kaydetmek, hiç yaşınızı kaydetmemiş olmak, ekranınıza gelen yaş sorusunu es geçmek, anlık internet hatası, anlık tarayıcı hatası veya anlık mobil uygulama hataları gibi birçok nedenle sosyal medya hesaplarınızda 13 yaş kısıtlaması ile karşılaşabilirsiniz.

Instagram 13 yaş kısıtlama Sorunu

Son zamanlarda 13 yaş kısıtlanması ile en çok Instagram’da karşılaşıyoruz. Bu yüzden Instagram’dan bahsetmeden geçemeyiz. Instagram 13 yaş kısıtlama sorunu genellikle Instagram’a kayıt olurken doğum tarihini yanlış yazan kişilerin başına geliyor. Bunun dışında Instagram’ın son zamanlarda kullanıcılarına gönderdiği forma kullanıcıların yaşlarını yanlış kaydetmesinden ya da hiç kaydetmemesinden kaynaklı da 13 yaş kısıtlama sorunu yeniden gündeme geldi. Eğer siz de bu sorunu yaşadıysanız potansiyel çözüm önerileri için doğru yerdesiniz. Sosyal medya hesaplarında 13 yaş sorunu çözümü ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin!

Sosyal Medya Hesaplarında 13 Yaş Kısıtlaması Nasıl Çözülür?

Öncelikle kullandığınız sosyal medya platformu ile iletişime geçmeyi deneyin! Platformun destek ekibi ile iletişime geçip bir yanlışlık olduğunu, hesabın size ait olduğunu fakat doğum tarihi bilgisinin yanlışlıkla gönderildiğini beyan edin. Genellikle platformların destek ekibi bazı durumlarda bu tür sorunları çözebilmektedir. Kitlenen hesabınız için destek ekibi ile iletişime geçmek yapılması gereken ilk şeylerden biridir. Çünkü herhangi bir yanlış müdahale ile ne yazık ki hesabınız kalıcı olarak silinebilir. Bildiğimiz üzere dondurulan hesaplar bazı durumlarda tekrar açılmayabiliyor. Bu tür hataların önüne geçmek için doğru işlemler yapmak son derece önemli.

Mail kutunuzu kontrol edin

Bu tür işlemlere ait detayları genellikle sosyal medya hesabınıza kayıtlı mail adresiniz ile paylaşılır. Mail adresinize erişerek 13 yaş problemi veya yaş doğrulama problemi ile ilgili bir mail var mı yok mu kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca mailinizin spam kutusunu kontrol etmeyi unutmayın! Eğer mail kutunuzda bu işlemle ilgili bir bilgi varsa bu bilgilere göre hareket edebilirsiniz.

Form Gönderin

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi son zamanlarda 13 yaş kısıtlanması ile en çok Instagram’da karşılaşıyoruz. Bu yüzden Instagram’da 13 yaş doğrulama formu var. Genellikle platformlar yaşınızın 13’ten büyük olduğunu anlamak için sizden resmi bir belge göndermenizi ister. Bu belge nüfus cüzdanınız olabilir. Formu kullanarak nüfus cüzdanınızdaki adınız ve soyadınızı, Instagram kullanıcı adınızı ve hesabınıza kayıtlı e-posta adresinizi yazmalısınız. Doğum tarihinizi doğru olarak gönderdiğinize dikkat edin. Bu kısmı çok önemlidir. Sosyal medya hesabınızı geri almak için başta Instagram olmak üzere sosyal medya platformlarını kandırmaya çalışırsanız hesabınız kalıcı olarak kapatılabilir.

Mail Bekleyin

13 yaş doğrulama formunu doldurduktan sonra maalesef bir süre beklemeniz gerekecek. Bu süre zarfı içerisinde mail adresinizi sık sık kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer formdaki bilgiler doğruysa ve herhangi bir engel bulunmuyor ise hesabınız tekrar aktif edilecektir.

13 Yaş Sınırı İçin Başvurdum, Şimdi Ne Yapmalıyım?

Siz üzerinize düşeni yaptınız artık sıra sosyal medya platformunda ya da destek ekipte diyebiliriz. Genellikle bu süreç maksimum 14 gün sürüyor. 14 sonunda dönüş herhangi bir dönüş almanız gerekiyor. Instagram bazında konuşmamız gerekirse; açıkçası son zamanlarda İnstagram ekibinin yükü dünya genelinde bu konuda yaşanan sorun nedeniyle oldukça fazla. Bu da gelecek yanıt süresini uzatabilir. Peki itiraz reddedilirse ne yapmalısınız?

Süreç sonunda olumsuz bir dönüş alırsanız üzülerek söylemeliyiz ki hesabınızdan umudunuzu kesmeniz gerekir.  Çünkü genellikle gelen yanıt kesin karardır ne yazık ki başka bir itiraz yolu bırakmaz.

Çoğu insan yanıt süresini hızlandırmak için üst üste form doldurup göndermekte ancak bu tamamen yanlış bir tutumdur. Gelecek olan cevabın süresini hızlandırmak için bir herhangi bir yol yoktur. Buna ek olarak, bu konuda ücret karşılığında işlem yapabileceğini söyleyen kişilerden uzak durmanız gerekiyor.

13 Yaş Doğrulama Sorun Yaşamamak İçin Neler Yapılmalı?

Instagram hesapları başta olmak üzere tüm sosyal ağlara bilgilerinizi doğru bir şekilde eklediğinizden emin olmanız gerekiyor. Bu bilgileri paylaşmak istemeyebilirsiniz. Buna bir çözüm olarak bu bilgileri kimlerin görebileceğini ayarlarınızda tanımlayabilirsiniz. Bu bilgiler, hesabın size ait olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı var. Sosyal medya platformlarının ekiplerinin bu kadar kişi içerisinden ilgili hesabın size ait olup olmadığını anlamasının birkaç yolu var. Bu yollarla hesabın size ait olduğunu kanıtlayamazsanız hesabınız kapatılabilir veya kalıcı olarak kilitlenebilir. Bu yollar genellikle:

  • Kayıtlı Mail Adresiniz: Mail adresinize her zaman erişebiliyor olmalısınız. Ayrıca sadece siz erişebiliyor olmalısınız. mail adresinizi daha güvenli hale getirmeyi düşünebilirsiniz.
  • Telefon numaranız: sosyal medya hesabınıza eklediğiniz telefon numarası diğer insanlarla bu numara üzerinden görüşme yapmak için değildir. Numaranız güvenlik önlemi için kullanılır. Hesabınıza erişememeniz durumunda cep telefon numaranız ile erişebilirsiniz. Bir gün bu bilgilere ihtiyaçları olacağını düşünmeyen kullanıcılar, hesapları kilitlendiğinde numaralarını veremiyorlar. Bu yüzden de ne yazık ki hesap kilitli kalıyor.
  • Daha önce giriş yapmış olduğunuz cihaz: pek çok site çerezler ve tarayıcı bilgilerini depolar. Bu güvenlik için son derece önemlidir. Eğer sürekli sosyal medya hesabınıza giriş yaptığınız cihazı, telefonu, tarayıcıyı ya da işletim sistemini biliyorlarsa, olağan dışı girişleri algılayabiliyorlar. Bu hesabınız başkalarının eline geçmesi durumunda sizin de işinize yarıyor. Böyle bir durumda size daha önceden giriş yaptığınız bir cihazdan giriş yapmanız gerektiği söyleniyor. Bu yolla hesabınıza tekrar erişebilmiş oluyorsunuz.
  • Kimlik bilgilerinizin onayı: hesabınızdaki bilgiler tamamen kimliğinizdeki gibiyse, örneğin hesabınızda size ait resim varsa ise kimlik onayı ile hesabınızı kurtarabilirsiniz. Böylelikle kimliğiniz ile aynı bilgilere sahip olan hesabın size ait olduğunu kolayca anlayacaklardır.

Aslında tüm bu süreçler ilgili hesabın size ait olduğunu ispatlamak adına gerçekleştiriliyor. Sosyal medya hesabınızı siz kullanıyor olsanız da sosyal medya platformları milyonlarca hesabın içinden kimin hesabı kime ait bilemiyor. Bundan kaynaklı gün geçtikçe de farklı doğrulama yöntemleri geliştiriyorlar. Tüm bu yöntemlere uygun herhangi bir bilgi veremiyorsanız hesabınız kilitli kalıyor. Burada tüm sorumluluğun kullanıcıya, yani size ait olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
12yas+++

Sosyal Medya Hesaplarında 13 Yaş Kısıtlaması Nasıl Çözülür?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email