Medya Koruma

medyakoruma_dijital?mecra

Dijital Mecralarda Marka Lekeleme Çalışmaları

Dijital mecralarda bilgi çok hızlı bir şekilde yayılıyor ve kişiler, aradıkları ürün ve hizmetlere çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bu durum, marka açısından müşteri kitlesine daha kolay ulaşma ve daha fazla satış olarak değerlendirilse de sosyal medya, markaların itibarının bozulmasında da etkin rol oynayabilir. Günümüzde rakipler ya da bazı kötü niyetli kişiler tarafından bireysel ya da organize olarak markanıza yönelik karalama çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Markanıza yönelik olarak dijital ortamda yapılan karalama çalışmaları, müşteri kitlenizin görmek istemeyeceği durumları ortaya çıkarır. Bu durum, arama motorları da dahil olmak üzere değer kaybetmenize yol açabilir. Günümüzde işletmeler, bir taraftan pazarlama çalışmalarını gerçekleştirirken bir taraftan da internette ortaya çıkan ve olumsuz algı yaratabilecek durumlar ile mücadele etmelidir. Kişisel veya kurumsal markaya yönelik itibarı zedeleyecek operasyonlar, sistemli veya daha dar kapsamda gerçekleştirilir Bu durumları pasif hâle getirmek, ilerleyen dönemde zarar görmemek adına üzerinde durulması gereken bir konudur.

Markanızı Lekeleyen İçeriklerle Dijitalde Nasıl Mücadele Edilir?

Her marka, internet üzerinde kendi haklarında yürütülen olumsuz imaj çizebilecek durumlarla ve karalama kampanyaları ile mücadele etmeye çalışır. Bu süreç, kişi ya da kişiler tarafından yoğunluklu olarak sosyal medya üzerinden aktif olarak yürütülür. Özellikle büyük bir markaysanız ya da büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyorsanız, bu süreci çok daha profesyonel şekilde yönetmeniz gerekir. Bu içeriğimizde, markanız hakkında olumsuz imaj çizebilecek paylaşımlara veya karalama kampanyalarına karşı neler yapmanız gerektiğini sizler için ele aldık.

Markanız Hakkındaki Olumsuz Video ve Fotoğrafların Kaldırılmasına Yönelik Adım Atın

Arama motorları her zaman üst sıralarda markanız hakkında iyi sonuçları listelemeyebilir. Bu durumda yapmanız gereken, dijital çalışmalarınızı iyi şekilde optimize etmek olmalıdır. Özellikle markanız hakkında internette paylaşılan olumsuz içeriklere karşı çok titiz hareket etmeniz gerekir. Marka itibarınızı zedeleyen video ve fotoğrafların kaldırılması için adımlar atmalısınız.

Dijital dünyada sosyal medya da dahil olmak üzere paylaşımı yapan kurum veya kişiye, yaptığı paylaşımın asılsız ve kanunsuz olduğunu bildirerek bunu yapabilirsiniz. Uyarınızın dikkate alınmaması hâlinde yasal süreci başlatarak, yapılan karalama çalışmasından markanızı kurtarabilirsiniz. Markanızın itibar kazanması kadar elde ettiğiniz itibarın korunması da zordur ve bu durum, son derece profesyonellik gerektiren bir süreci içine alır.

Markanız Hakkında Olumsuz İçerikleri İnternetten Sildirin

Dijital mecralarda her marka hakkında olduğu gibi sizin hakkınızda da çok sayıda olumsuz içerik olabilir. Bu olumsuz içeriklerin silinmesi için gerekli adımları atmak, her zaman sizin inisiyatifinizdedir. Bunun için arama motorları üzerinde sürekli aktif olarak, olumsuz içerikleri tespit etmeye yönelik çalışmalısınız.

Sosyal medya da dahil olmak üzere dijital ortamlarda bulunan tüm olumsuz içerikleri yasal olarak ve çeşitli hizmetler alarak sildirebilirsiniz. Karalama çalışmalarına karşı yasalar her zaman size olumsuz içerikleri sildirme hakkı tanır. Markanızın itibar sürecini olumsuz etkileyecek ve aslı olmayan tüm içerikleri, profesyonel bir destekle yayılmadan sildirmeyi her zaman başarabilirsiniz.

Markanızla İlgili Olumsuz Haberlerin Kaldırılmasını Sağlayın

Dijital ortamlarda marka itibarını zedeleyecek çok sayıda asılsız haber yer alır. Bu haberler kısa süre içinde yayılabilir ve arama motorları üzerinde hakkınızda araştırma yapan kişiler, bu haberlere kolayca ulaşabilir. Bu durumda markanıza yönelik itibar kayıpları çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bir markanın itibar kaybetmesi, kazanmasından çok daha kısa sürede gerçekleşir.

Sosyal medya, markalara yönelik karalama çalışmalarının çok aktif gerçekleştirildiği bir yer olsa da haber sitesi içerikleri, kullanıcılar tarafından daha ikna edici bulunur. Bu nedenle dijital alanda hizmet veren haber sitelerini sıkça kontrol etmeli ve çıkan asılsız haberleri kaldırması için gereken süreci başlatmalısınız.

Karalama Kampanyalarına Karşı Online İtibar Yönetimi Desteği Alın

Sosyal medya, içeriklerin çok hızlı yayıldığı bir alan olduğu için her marka burada çok kısa süre içinde itibarını kaybedebilmektedir. Bu nedenle karalama kampanyalarına karşı sosyal medyada çok aktif olmanız gerekmekte. Kişilerin markanız hakkında ne konuştuklarını her zaman dikkate almalısınız.

Dijital ortamlarda markanıza yönelik yapılan zedeleyici organizasyonları, online itibar yönetimi desteği alarak ortadan kaldırabilirsiniz. Arama motorları ve sosyal medyada yer alan tüm içerikleri yakından takip ederek, itibarınızı zedeleyecek durumlara hemen müdahale etmeli ve bu konuda karşı bir strateji uygulamalısınız.

Sosyal Medyada Markanıza Yönelik Paylaşımları Takip Edin

Sosyal medya hesaplarınızda sadece markanızla ilgili paylaşım yapmanız itibar açısından yeterli olmaz. Bazı durumlarda sizin ne dediğinizden çok kişilerin ne konuştuğu dikkate alınmalıdır. Bu yüzden de dijital ortamda itibarınızı zedeleyecek konuşmalara karşı, sosyal medyada markanıza yönelik paylaşımları takip etmelisiniz.

Dijital ortamlarda yapılan karalama kampanyalarının parçası olan paylaşımlara karşı sizler de hemen bir strateji geliştirmelisiniz. İtibarınızı zedeleyecek çalışmalara karşı bir önlem almazsanız, zaman içinde arama motorları üzerindeki itibarınız da düşmeye başlar. Marka olarak çok yönlü bir zarar görmek istemiyorsanız, sosyal medyada hakkınızda konuşulanlara karşı her zaman etkili bir savunma ve bertaraf etme stratejiniz olmalıdır.

Etkisi Yüksek Karalama Kampanyalarına Karşı Açıklamalarda Bulunarak Hedef Kitlenize Ulaşın

Özellikle sosyal medya üzerinde yani dijital ortamlarda markanız hakkında birçok asılsız haber ve dedikodu çıkabilir. Elbette bunların hepsi marka tarafından dikkate alınmamalıdır. Ancak büyük ve sistemli karalama kampanyalarında mutlaka durumu ciddiye alarak, hedef kitlenizin bu konu hakkında bilgilendirilmesini sağlamalısınız.

Arama motorları üzerinde ziyaretçi kaybetmek istemiyorsanız; dijital ortamlardaki karalamalara karşı durumu açıklayan, yapıcı bir dil barındıran, markanızın kurumsal değerlerini zedelemeyecek bir açıklama gerçekleştirmelisiniz. Böylece markanızın sahip olduğu itibar, krizi fırsata çevirmeniz ile daha da artırılabilir.

Her Türlü Dijital Mecrada Aktif Olun

İnternet üzerinde dijital kanallar üzerinden sürekli olarak karalama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden marka olarak sizlerin de her türlü mecrada aktif olmanız gerekir. Bu aktiflik, hem hedef kitlenize ulaşmada size bir avantaj sunacak hem de itibarınızı zedeleyecek durumlarla kolaylıkla mücadele etmenizi sağlayacak.

Sosyal medya mecralarında aktif olmanız ve tüm karalama süreçleriyle başarılı şekilde mücadele etmeniz, müşteri kitlenizin gözündeki imajınızı güçlendirecektir. Bu nedenle, her türlü sosyal mecrada aktif olmalı ve gereken açıklamaları her türlü mecradan gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca dijital mecralardaki bu aktiflik ile arama motorları üzerindeki olumsuz haber ve içeriklere anında ulaşabilir ve kaldırılması için gerekli adımları sürecin başında atabilirsiniz. Dijital dünyada aktif olan daima kazanır. Peki, hepsine birden nasıl yetişeceksiniz?

İtibarınızı Koruma ve Yükseltmede Profesyonel Destek Alın

Dijital mecraların tamamında marka hakkındaki olumsuz değerlendirmeleri ve karalama kampanyalarını fark etmeniz, mücadele etmeniz oldukça güç. Enerjinizi yalnızca bu alana yönlendirirseniz, pazarlama ve diğer süreçlerinizle yeterli oranda ilgilenemeyebilirsiniz. Bu yüzden itibarınızı koruma ve yükseltmede profesyonel destek almak en doğru tercih olacaktır.

Alanında profesyonel ekipler, sizin adınıza dijital mecralarda yer alan ve markanız hakkında itibar zedeleyici tüm paylaşımları takip ederek, erken dönemde gerekli müdahaleleri gerçekleştirebilir. Bu durum size; zaman, maliyet, marka itibarınızı daima koruma ve güçlendirme  avantajı sağlar. Siz de markanızın sahip olduğu imajın daima güçlenmesini ve hiç zarar görmemesini istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
medyakoruma_dijital?mecra

Dijital Mecralarda Marka Lekeleme Çalışmaları

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email