Medya Koruma

osyal-medya-itibar-yonetimi

Sosyal Medya Üzerinden Nasıl İtibar Çalışması Yapılır?

Son yüzyılın en büyük gelişmelerin birinden olan sosyal medya, her türlü iletişim alanında kullanıcılara oldukça geniş imkânlar sağlıyor. Bu imkânlardan biri de markalar için sunduğu tanıtım ve halkla ilişkiler hizmetleri. Günümüzde uluslararası markalar da dahil olmak üzere her ölçekten firma, bu kanalları etkili birer tanıtım, pazarlama ve satış alanı olarak kullanıyor.

Ürünlerin sergilenmesi, konu ile ilgili bilgilendirici içeriklerin üretilmesi ve kullanıcı yorumlarının değerlendirilmesi, sosyal medya pazarlamasının temellerini oluşturmakta. Artan sosyal medya pazarlama stratejileri marka ve ürünler için sanal ortamda itibar konularını da beraberinde getiriyor. Ürün ve hizmetler ile ilgili yapılan yorumlar, firmaların sosyal medya paylaşımları, toplumsal konular karşısında markanın duruşu gibi hususlar, itibar konusunun başlıca faktörleri arasında yer alıyor. Online olarak itibar yönetiminin doğru bir biçimde gerçekleştirilmesi ise marka ile ilgili olumlu ya da olumsuz algının kontrol edilmesi ve marka verimliliğinin artırılması için büyük önem taşımakta.

Özellikle sosyal medya kanallarında gerçekleştirilen itibar çalışmaları, oldukça kısa bir sürede hedef kitle üzerinde etki yaratır. Bunun için uzman desteği almak, çalışmalardan alınacak sonuçların verimliliği için oldukça önemli. Eğer markanız için sosyal medya itibar çalışması yapmayı düşünüyorsanız; kurum imajını doğru yansıtma, kurum vizyonunu doğru aktarma gibi dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Dijital itibar yönetimi ile tüm ölçeklerdeki işletmelerin uzun vadede karlılık oranlarını artırmaları mümkün.

Sosyal Medya İtibar Çalışması Nedir?

Sosyal medya araçları, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu platformlarda günlük olarak pek çok görsel, yazılı içerik üretiliyor ve üretilen içerikler oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde çok büyük kitlelere ulaşıyor. Bu durum sosyal medyayı işletmeler için de oldukça işlevsel bir pazar haline getirdi. Ancak tanıtım faaliyetlerini kolaylaştıran ve güçlü marka imajını sağlayan bu işlevsel pazarda itibar için doğru stratejileri izlemek, büyük öneme sahip. Sosyal medya üzerinden yapılan itibar çalışması da genel anlamda bu stratejilerin oluşturulması ve uygulanmasını kapsıyor. Tüketicilerin doğrudan marka ile ilgili görüşlerinin yanı sıra ürün ve hizmetler ile ilgili tüm geri bildirimler de marka itibarı için oldukça önemli unsurlar.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan herhangi bir içerik, marka ile ilgili binlerce kişinin olumlu düşüncelere sahip olmasına fırsat sağlayacağı gibi olumsuz bir paylaşım da kısa sürede firmanın itibar kaybetmesine yol açabiliyor. İtibar çalışması ise bu olumsuz algının önlenmesi, ortadan kaldırılması ve olumlu algının yükseltilmesi için yapılan sistematik ve teknik uygulamaların tamamını oluşturmakta.

Sosyal medyada itibar çalışmalarının temel amaçlarını ise şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Markanın içerikleri aracılığıyla etkileşimi artırma.
  • Marka ile ilgili olumsuz görüşlerin yaygınlaşmasının önüne geçme.
  • Ürün ve hizmetler ile ilgili kullanıcı deneyimini iyileştirme.
  • Olumsuz yorumları tespit etme ve hizmetler ile ilgili olumsuzlukları giderme.
  • Marka itibarına zarar verecek içerikleri sosyal medya kanallarından silme.

Sosyal Medya İtibar Çalışmasının Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya, tüm dünyada etkileşimin en hızlı biçimde sağlanabildiği oldukça etkin bir alan. Markalar için bu etkileşim düzeyi, ürünlerin pazarlanması için son derece işlevsel bir alan yaratıyor. Kullanıcıların ürünler ya da hizmetler ile ilgili geri bildirimlerini kolaylıkla paylaşabildikleri bu ortam, aynı zamanda hedef kitlenin gelişmesine ve potansiyel müşterilerin de artmasına olanak sağlar. Bu olanakların kullanılabilmesi için markanın sanal dünyada saygın ve güvenilir bir duruş sergilemesi gerekir. Yapılan araştırmalar, kullanıcıların itibar sahibi markalara ait ürünlere yönelmeye eğilimli olduğunu gösteriyor.

Tam olarak bu noktada ise dijital itibar yönetiminin teknikleri ve stratejileri ortaya çıkıyor. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar, marka ve ürünlerin var olan prestijlerini artırdıkları gibi ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçların da önüne geçilmesi için büyük bir etkiye sahip. Dijital danışman desteği ile gerçekleştirilecek sosyal medya itibar yönetiminin avantajları ise şu şekilde:

  • Markanın devamlılığının sağlanması.
  • Ürün ve hizmetlere ilginin artması.
  • Müşteri memnuniyetinin ve müşteri sadakatinin sağlanması.
  • Gelecek projelerde kullanılacak verilerin elde edilmesi.
  • Marka imajını zedeleyen her türlü içeriğin, bu kanallardan temizlenmesi.

Sosyal medya üzerinden yapılan itibar çalışmaları sonucunda, markaların ürün satışlarının yükselmesi ve piyasada rakiplerine karşı üstünlük kazanması da mümkün. Ancak bu çalışmalar için uzman bir dijital danışman desteğinden yararlanmak, verimlilik için öne çıkan bir unsur. Bu nedenle profesyonel anlamda dijital itibar yönetimi stratejilerini tercih etmek, marka ve her ölçekten firma için büyük önem taşır.

Sosyal Medya İtibar Çalışması Nasıl Yapılır?

Sosyal medya itibar çalışmasının ilk aşamasını, marka için yürütülen içerik üretimi çalışmaları oluşturur. Bu aşamada markanın belirli bir konsept üzerinden hedef kitleye ulaşması, hedef kitleye hitap edecek dil ve görsellere sahip içeriklerin üretilmesi gerekir. Ayrıca Instagram, Facebook ve Youtube gibi mecralarda kullanıcılar tarafından yapılan yorumların dikkate alınması ve tartışma yaratmayacak bir dille müşterilere geri dönüş sağlanması itibar için olumlu etkenler arasında yer alır.

İtibar çalışması için ikinci aşamayı ise profesyonel olarak gerçekleştirilen dijital itibar yönetimi oluşturur. Bu aşamada markanın sosyal medya paylaşımları, marka ile ilgili yapılan diğer paylaşımlar, yorumlar ve etkileşim istatistikleri, çalışmanın genel anlamda temelini oluşturur. Profesyonel dijital danışman desteği ile markaya ait veriler toparlanarak, prestij noktasında olumsuz etki yaratabilecek içerikler, sosyal medya hesaplarından temizlenir. Bu işlem aynı zamanda marka için gelecek tanıtım ve paylaşım faaliyetleri hakkında da fikir verici bir unsur olarak kullanılır. Olumsuz içeriklerin temizlenmesinin ardından marka itibarı ile ilgili olumlu görüş oluşturacak paylaşımların yapılması ve içerikler üretilmesi de profesyonel itibar çalışmasının sonuçlarını güçlendirmek için kullanılacak etkili yöntemler arasında yer alır.

Dijital Danışman ile Uzman Düzeyinde İtibar Çalışması!

Markanızı çok daha geniş bir kitleye ulaştırmak için sosyal medya kanallarında etkin olmak son derece doğru bir seçim. Bu seçimi çok daha doğru bir hâle getirmek için marka imajını güçlendirecek içerikler ve paylaşımlar üretmek gerekir. Bu ortamlarda kullanıcılar üzerinde olumsuz etki yaratabilecek içerikler mevcut ise uzmanlardan destek almak, etkili bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Dijital itibar yönetimi; markalar ve markalaşma yolunda olan firmalar için sosyal medyada yüksek prestij ve verimlilik vadeder. Büyük ölçekli firmalardan bireysel girişimlere kadar herkesin tercih edebileceği bu hizmet ile kullanıcıların, uzun vadede markalar ile ilgili saygınlık ve güvenilirlik algılarını yükseltmek mümkün. Bu yöntem ile markaya karşı sempati geliştiren tüketiciler, ürün veya hizmetleri satın alma davranışlarında daha istekli hâle gelir.

Profesyonel şekilde gerçekleştirilen itibar yönetimi çalışmaları ile verimlilik artar. Ayrıca geliştirilen stratejiler doğrultusunda atılan adımlar ile marka imajına zarar verecek uygulamaların da önüne geçilir. Diğer kullanıcıların markanın itibarını zedeleyen paylaşımlarının silinmesi ya da marka tarafından daha önce yapılan paylaşımların yeniden düzenlenmesi, dijital itibar yönetiminin etkisini artırır.

Siz de markanızı rakipleri arasında öne çıkarmak, daha çok ürün satmak ya da hizmetlerinizde kalite vurgusu yapmak için profesyonel dijital itibar yönetimini tercih edebilirsiniz. Konu ile ilgili bizimle iletişime geçerek, uzmanlardan destek alabilir ve çalışmalarınızda en verimli sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
osyal-medya-itibar-yonetimi

Sosyal Medya Üzerinden Nasıl İtibar Çalışması Yapılır?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email