Medya Koruma

Social-media

Sosyal Medya ve Müşteri Kazanım İlişkisi

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte geleneksel medya yerini dijital medyaya bırakmaya başladı. Geleneksel medya; televizyon, radyo, sinema, dergi, gazete ve billboard gibi kitlesel iletişim araçlarından oluşurken dijital medya internet ortamında yer alan kahramanlardan oluşmaktadır. Dijital medyanın yükselen mecrası olarak ise sosyal medya popülerliğini her geçen gün katlanarak devam ediyor. Sosyal medya platformları arasında ise;

  • Instagram,
  • Facebook,
  • Youtube,
  • Twitter,
  • Pinterest,
  • TikTok,
  • Twitch gibi platformlar yer almaktadır.

Her mecranın kendine has özellikleri bulunmaktadır. Sosyal medya stratejilerinizi doğru bir şekilde oluşturduktan sonra etkili bir medya yönetimi ile siz de hedef kitlenize hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyanın Müşteri İlişkilerinde Faydaları

Sosyal medya kanallarının bazı özellikleri, geleneksel medyanın aksine işletme ve hedef kitle arasında etkili bir iletişim sağlamaktadır. Doğru medya yönetimi ve sosyal medya stratejisi ile birlikte tüketicilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Sosyal medyanın müşteri ilişkilerinde sunduğu bazı faydalar bulunmaktadır.

  • Anında iletişim kurma: Sosyal medya mecralarında müşteriler size kolayca ulaşabilir. Direkt mesaj gönderebilir ya da yorum yazabilir, siz bu tip geri dönüşler hakkında anında bildirim alır ve iletişim kurabilirsiniz. Bu sayede hem müşteriniz sizinle istediği yerde ve zamanda iletişim kurabilir hem de siz anlık iletişimi kurma avantajını kullanırsınız.
  • Basit iletişim: Sosyal medya ortamında, müşteriler sizinle iletişim kurmak istediğinde yapmaları gereken tek şey yorum ya da direkt mesaj yazmaktır. Form doldurma, dilekçe, mail yazma ya da telefon ile müşteri hizmetlerine bağlanma gibi zahmetli işlemlerin hiçbirine gerek yoktur.
  • İstatik elde etme: Sosyal medya platformları teknolojinin gelişimi ile birlikte her geçen gün güncellenir. Hedef kitlenize dair rakamları artık çok daha net elde edebilirsiniz. Özellikle medya yönetimi ile birlikte oluşturulan stratejilerin ne denli başarılı olduğunu görebilmek için mecraların sunduğu rakamları kullanabilirsiniz. Kurumsal sayfanıza gün içinde gelen ziyaretçiler, alınan yorumlar, hizmet talepleri, takipçi sayıları gibi önemli bilgileri kullanarak medya yönetiminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Müşteri Kazanmak için Ne Yapılmalı

Sosyal medya aracılığıyla iyi bir medya yönetimi sayesinde geniş kitlelere ulaşabilmeniz mümkündür.. Dijital medyanın bir parçası olan sosyal medya, birçok farklı mecrayı içinde barındırır. Doğru kullanıldığında itibar yönetimi ve marka konumlandırma gibi birçok farklı alanda fayda sağlayabilir. Peki sosyal medyada müşteri kazanmak için ne yapılmalı;

  • Müşterileriniz dinleyin: Sosyal medyada hedef kitleniz size ulaştıysa ve cevap vermeniz gerekiyorsa bir şey yapmadan önce bir düşünün. Daha sonra her şeyi kenara bırakarak karşı tarafın ne demek istediğini anlamaya çalışın.
  • Hızlı olun: Sosyal medyada gelen yorum ve mesajlara hızlı bir şekilde cevap vermeniz gerekir. Müşterileriniz dijital dünyada sabırlı olmayabilir, bu nedenle hızlı aksiyon almak onların sadakati ve özellikle marka itibarı için çok önemlidir.
  • Kişisel algılamayın: Medya yönetimi sürecinde her şeyi yapmış olabilirsiniz. Bu durumda olumsuz bir yorum almak sizi üzebilir fakat hiçbir şeyi kişisel algılamamanız gerekir. Aynı zamanda müşterileriniz ile uzun ve sonuca varmayacak konuşmalar yapmaktan kaçınmalısınız. Bu gibi durumlarda diğer müşteriler, ciddi bir sorun olduğunu ve markanın haksız olduğunu düşünebilir. Bu nedenle marka itibarı olumsuz yönde etkilenebilir. Yapılan tüm yorumların kişisel bir eleştiri olmadığını marka, ürün ya da hizmete yönelik olduğunu unutmayın. Müşteri size hangi ses tonundan yazarsa yazsın sakin kalmalı ve çözemeyeceğiniz durumlarda konuyu avukatınıza devretmelisiniz.
  • Olumlu ifadeler kullanın: Müşteriler size sosyal medyada kötü yorum yapabilir. Bu gibi durumlarda ortamı yumuşatmayı denemelisiniz. Her hikayede olumlu bir taraf vardır. Olumlu yönleri fark ederek odak noktanız haline getirin. Hakaret ve topluluk kurallarına aykırı söylemler içeren mesaj ve yorumların dışında ürün, hizmet ile ilgili yapılan olumsuz yorumları olumlu bir şekilde cevaplayarak durumu pozitif yönde değiştirmeye çalışmalısınız.
  • Özür dilemekten kaçınmayın: Yapılan olumsuz bir eleştiride %90 haklı olabilirsiniz fakat bu müşterinizin %10 haklı olduğunu gösterir. Bu gibi durumlarda akıllıca bir medya yönetimi yaparak haksız olduğunuz noktalar için özür dilemelisiniz.

Farklı Sosyal Medya Platformlarında Müşteri Kazanmak

Sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, Facebook, Twitter, Twitch ve TikTok gibi platformların hedef kitleleri farklıdır. Aynı zamanda platformların içerik üretim tarzları da farklı olduğu için ürün ve hizmetler de farklılık gösterir. Bazı platformlarda sadece görsel içerik üretilirken bazılarında metin ve görsel bir arada kullanılabilir. Sizin için hangi içerik türünün ideal olduğuna karar vererek stratejinizi o platform üzerinden devam ettirebilirsiniz.

  • Facebook: Ortalama olarak 25-55 yaş aralığında kullanıcı profili ve bünyesine kattığı reklam ve satış özellikleri ile hedef kitle kazanmak için oldukça uygundur. Platform bünyesinde statik görsel, video, uzun ve kısa metinler yer almaktadır. Aynı zamanda hikaye ve canlı yayın gibi farklı özelliklerde bulunmaktadır.
  • Instagram: Günümüzde Facebook sonrasında en sık kullanılan ve alışveriş yapılan platformlardan biridir. Bünyesin bulunan satış ve mağaza özelliği sayesinde müşteri kazanmak için oldukça uygundur. Aynı zamanda görsel odaklı bir platform olduğu için ürün satışında sık kullanılabilir.
  • Twitter: Mikroblog mantığı ile ilerleyen platformda görsel paylaşımlarda yapılabilmektedir. Esas odak metinsel paylaşımlar olsa da sponsorlu gönderiler ile geniş kitlelere ürün ve hizmetlerinizi ulaştırabilir ve sizinle iletişime geçmelerini sağlayabilirsiniz.
  • TikTok ve Twitch: Yeni nesil medya platformları arasında yer alan TikTok ve Twitch, video içerik üretilen platformlardır. Günümüzde markalar yeni yeni bu platformları reklam, ürün tanıtımı ve marka itibarı oluşturma noktalarında kullanmaya başlamıştır.

Sosyal Medyada Yer Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dijital dünyada yer alırken öncelikli olarak yapmanız gerekenler;

  • Hedef kitle analizi,
  • Rakip analizi,
  • Mecra belirleme,
  • Kaliteli ve özgün içerik üretimidir.

İçerik üretimine başlamadan önce hedef kitlenizi belirlemeniz gerekir. Hedef kitleniz hem mevcut hem de potansiyel müşterilerinizden oluşur. İçeriklerinizi ve stratejinizi büyük ölçüde bu doğrultuda oluşturmanız gerekir. Daha sonrasında sizinle aynı pazarda yer alan rakiplerinizin analizlerini yapmanız ve hangi mecraları nasıl kullandıklarını incelemeniz oldukça önemlidir. Tüm bu araştırmalar sonucunda mecra belirleme aşamasında marka itibarınıza, ürün ve hizmetlerinize en uygun sosyal medya platformunu belirlemelisiniz. Örneğin TikTok ve Twitch sizin için çok genç ve dinamik kalabilirken Twitter fazla politik gelebilir. Bu gibi elemeler ile doğru platformu bulabilirsiniz. Daha sonra ise kaliteli ve özgün içerikler üretme süreci başlamaktadır. Her daim özgün içerikler üretmeniz gerekir. Dijital dünyada çalıntı içerikler sandığınızdan çok daha hızlı bir şekilde ortaya çıkar ve bu durum marka itibarınızı zedeleyebilir. Bu nedenle markanıza özgü, marka kimliğine, diline, tonuna ve itibarına uygun içerikler üretmeniz gerekir.

Tüm bu süreçler boyunca profesyonel bir danışmanlık almak isterseniz Medya Koruma’nın profesyonel ekibine buradan ulaşabilirsiniz. Minimum zaman ve para harcayarak maksimum verim kazanabilmek için işinde uzman kişiler ile çalışmanız gerekir.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
Social-media

Sosyal Medya ve Müşteri Kazanım İlişkisi

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email