Medya Koruma

unnamed

Instagram Hesabınız Çalındığında İzlemeniz Gereken Adımlar

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortaya çıkan dijital medyanın getirilerinden biri olan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, birçok kullanıcı tarafından sıkça kullanılan bir sosyal medya platformu olarak göze çarpıyor. Sosyal medyada artan popülerlik ile birlikte takipçi sayısı fazla olan ve bilinen hesaplarının çalınması artış göstermeye başlamıştır. Instagram hesabınız çalındığında izlemeniz gereken çeşitli adımlar bulunmaktadır.

Instagram hesabınızı geri almak için uğraşmak ya da hesabı kapatmak kalıcı bir çözüm olmasına karşın hesabınızı kapatmanız tüm bilgilerinizin silinmesine ve takipçilerinizin kaybolmasına neden olur. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız Medya Koruma’nın danışmanlık hizmeti ile Instagram hesabınızda yer alan eski takipçilerinize ve paylaşımlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz.

Çalınan Hesabı Kapatmak için Neler Yapılmalı

Instagram hesabınızı kapatmak için izlemeniz gereken birkaç adım bulunuyor. Instagram hesap kapatma işlemi için hızlı olmanız gerekir. İzlemeniz gereken adımları aşağıda sizler için sıraladık.

  • Çalınan orijinal hesabınıza kişisel bilgilerinizi kullanarak giriş yapmayı deneyin.
  • Instagram tarafından kullanıcı adı ya da şifre bilgilerinin yanlış olduğuna dair bir erişim sorunu ile karşılaşacaksınız.
  • Hesabınıza ulaşamamanız durumunda sosyal medya platformuna yazılı bir şekilde hesabınızın çalındığını ve bu profilin kapatılmasını talep ettiğinizi belirtiniz.
  • Instagram platformu genellikle bu tip başvurulara ortalama birkaç gün içinde dönüş yapmaktadır.
  • Eğer sosyal medya platformundan herhangi bir geri dönüş almadıysanız hukuki sorumluluklarınızı yerine getirmek amacıyla danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilir ve hesabı kapatmak için platformun şikayet kısmını kullanabilirsiniz.

Peki hesabınızı kapatmak için şikayet kısmına başvurmak istiyorsunuz fakat nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Çevrenizde sosyal medya platformunu kullanan diğer arkadaşlarınız aracılığıyla hesabınızın değişen kullanıcı adını bulun.
  • Bulduğunuz hesabın profilinde sağ üst köşede yer alan seçenekler kısmına tıklayarak “hesabı şikayet et” butonuna tıklayın.
  • Bu işlemi yapması için arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Çok sayıda şikayet geldiğinde Instagram hesabı kapatma için harekete geçer. Hızlı ve kesin sonuç almak için danışmanlık hizmetlerine başvurabilirsiniz. Ayrıca bu tip durumları ilgili birimlere bildirerek aynı zamanda hukuki sorumluluklarınızı da yerine getirmiş olursunuz.

Çalınan Hesabı Geri Almak için Neler Yapılmalı?

Sosyal medya hesaplarınızdan biri olan Instagramı uzun senelerdir kullanıyor olabilirsiniz. Bu süre zarfı içinde ürettiğiniz içerikleriniz ve takipçileriniz vasıtasıyla oluşturduğunuz bir hedef kitleniz olabilir. Sosyal medya hesabınıza verdiğiniz emekleri kaybetmemek için çalınan hesabınızı geri almak isteyebilirsiniz. Bu tip durumlarda kesin sonuç alabilmek için danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Danışmanlık hizmetleri yapılması gereken tüm adımları sizin adınıza yapar. Bu sayede yorulmadan ve strese girmeden hesabınızı geri alabilirsiniz. Aynı zamanda hukuki sorumluluklarınızı kullanarak gerekli mercilere şikayette bulunabilirsiniz. Eğer danışmanlık hizmeti satın almadan bu işlemleri kendiniz yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları inceleyebilirsiniz.

  • Instagram sosyal medya platformuna bilgisayar, tablet ya da cep telefonu kullanarak giriş yapmaya çalışın. Hesabınız çalındığı için girdiğiniz bilgiler kabul edilmeyecek ve “kullanıcı adı ya da şifre hatalı” gibi bir sorun ile karşılaşacaksınız. Bu gerçekleştirmeniz gereken ilk adımdır.
  • Hesabınıza giriş yapamadığınızda “daha çok yardım al” seçeneği ile Instagram ile iletişime geçebilirsiniz. Sosyal medya platformu, bu işlem sırasında karşınıza birkaç farklı profil çıkarır ve bu profillerden birinin size ait olup olmadığını sorar.
  • Bir sonraki aşamada uygulama hesabınıza erişim sağlayamadığınız için sizi bir forma yönlendirir. Bu formu doldururken hesabınız ve çalınma işlemine dair tüm detayları yazmanız gerekir. Tüm ayrıntılar ile bilgileri yazdıktan sonra formu gönderin.
  • Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Instagram uygulamasından size geri dönüş yapmasını ve duruma müdahale etmesini beklemeniz gerekir.

Yapılması gerekenler her ne kadar kolay görünse de süreç yıpratıcı olabilir. Bu nedenle danışmanlık servislerinden yararlanarak bu süreci kendiniz için kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda hesabınızın kimin eline geçtiğini bilmediğiniz için hukuki sorumluluk gereği bu durumu ilgili mercilere bildirmeniz gerekir. Hukuki sorumluluklar gereği bu durumu bildirmediğiniz takdirde, sizin isminiz ve fotoğraflarınız kullanılan bu hesabın yaptığı işlemlerden sorumlu tutulabilirsiniz.

Hesabınızı Geri Alırken Karşılaşabileceğiniz Sorular

Uygulamaya hesabınızı geri almak için başvurduğunuzda hesabın size ait olduğunu kanıtlamak amacıyla size çeşitli sorular yönlendirilir. Bu sorular arasında;

  • Kimin hesabı başkasınının eline geçti?
  • Size ulaşabileceğimiz bir mail adresi yazın.
  • Çalınan hesabın mevcut kullanıcı adı nedir?
  • Kaydolurken kullandığınız mail adresiniz nedir?
  • Bu hesabı siz mi oluşturdunuz?
  • Hesap kim tarafından ele geçirildi?

Instagram Hesap Güvenliğinin Sağlanması

Bilgisayar korsanlarına karşı Instagram hesabınızın güvenliğini sağlamanız gerekir. Bunun için öncelikli olarak şifreniz, güçlü ve kolay tahmin edilemez olmalıdır. Aynı zamanda şifreleriniz hatırlayabileceğiniz bir şey olmalıdır. Hesabınızı koruma altına almanın diğer bir yolu ise “iki faktörlü kimlik doğrulama” yönetimidir. Bu yöntemi kullandığınızda hesabınız çalınsa dahi çok kolay bir şekilde hesabınızı geri alabilirsiniz. Instagram’da beğeni, yorum, takipçi satın alma işlemlerini güvenilir site ve kişilerden sağlamadığınız takdirde bu tip sorunlar ile karşılaşmanız muhtemeldir. Bu nedenle hesabınızı organik olarak büyütmeniz en doğru seçenektir. Hesabınız çalındıysa ve daha öncesinde beğeni, yorum, takipçi satın alma işlemi gerçekleştirdiyseniz hizmet aldığınız danışmanlara bu durumu bildirmeniz gerekir.

Instagram Hesabı Nasıl Çalınmış Olabilir?

Çok takipçili, popüler hesapların çalınması her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu hesapların çalınması farklı yöntemler ile mümkün olabilir. İşte bilgisayar korsanlarının kullandığı o yöntemler;

  • Takipçi hile programları: Takipçi sayınızın fazla olmasını isteyebilirsiniz fakat bunu organik yöntemler yerine çeşitli takipçi hileleri ile yaparsanız çalınma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Takipçi sayısının artması için profilinize erişim izni istenir. Bu tip izinler verildiğinde programlarda yer alan casus yazılımlar tarafından hesabınız bir süre sonra çalınabilir.
  • Gelen her maile itibar etmeyin: Instagram hesabınıza ya da e-mail adresinize gelen her mail ve mesaja itibar etmeyin. Hesabınız ile ilgili sorunlar olduğunu anlatan bir mesaj ya da mail aldığınızda platform ile iletişime geçerek gerçekten bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Birçok ünlü isim ve influencer hesapları bu şekilde çalınır. Instagram size DM yoluyla herhangi bir uyarı mesajı göndermez. Ayrıca web sitesinin iletişim kısmında gerekli mail adreslerine ulaşabilirsiniz. Bu sayede size gelen maillerin güvenilirliğini ölçebilirsiniz.
  • 3. parti sitelere her bilgiyi vermeyin: Hesabınızı güzelleştirmek için ya da takipçilerinizi kontrol etmek için kullandığınız 3. parti uygulamalara tüm bilgilerinizi girmemeniz gerekir. Bu tip durumlarda farklı kişiler ile şifre ve diğer kullanıcı bilgilerinizi kendi eliniz ile vermiş olursunuz. Bu tip durumlardan uzak durmanız hesap güvenliğiniz için oldukça önemlidir.

Hesaplarınız bu şekilde ya da farklı yöntemler ile çalınmış olabilir. Bu tip durumlarda hesabınızın hangi amaçla kullanıldığı takip edemeyeceğiniz ve hesaplarınızda mail, adres, telefon numarası, TC kimlik numarası ve fotoğraf gibi çeşitli kişisel bilgileriniz yer alabileceği için hukuki sorumluluk gereği çalınan hesabı sizin kullanmadığınızı, bu hesabın çalındığını gerekli mercilere bildirmeniz gerekir. Sosyal medyada özellikle Instagram’da hesap yönetimi için Türkiye’de profesyonel olarak danışmanlık veren Medya Koruma hizmetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
unnamed

Çalınan Hesabı Geri Almak için Neler Yapılmalı?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email