Medya Koruma

CBYHYM

Kapanan Sosyal Medya Hesabımı Nasıl Açabilirim?

Sosyal medya, günlük yaşamımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır ve  günümüzde hemen her kullanıcı bir ya da birden fazla sosyal medya hesabı sahibi olarak hayatını sürdürür. Bu hesapların yönetilmesi ise zaman ve birtakım beceriler gerektirir. Sosyal medya hesabı yönetilirken profesyonel destek ya da medya uzmanı ihtiyacı ortaya çıkar.  Bir danışman ihtiyacı oluşmadan sosyal medya hesabı yönetilebilir. Medya uzmanı ve danışman gibi profesyonel destek alınıp alınmaması sosyal medya hesabının nitelikleri, sorunları ve hesap sahibinin kullanım hedeflerine göre şekillenir.

Sosyal medya hesabı sahiplerinin kişilere en sık sordukları sorular arasında kapanan “Sosyal medya hesabımı nasıl açabilirim?” sorusu gelir. Sosyal medya hesabı; kullanıcıların özel hayatlarını, hayat görüşlerini, anılarını ve hedef kitlelerine yönelik her türlü paylaşımı yaptıkları özel alanlardır. Bu alanda gerçekleşen her etkileşim ve takipçi sayısı değişimi, uzun uğraşlar sonucu oluşturulmuş profillerin niteliklerine bağlıdır. Dolayısıyla günümüzde kullanıcıların sosyal medya hesabının kapatılmasının; sosyal, duygusal ve ticari sonuçları bulunur. Hasar görmek istemeyen ve hesaplarına tekrar ulaşmak isteyen kullanıcılar için kimi zaman bir medya uzmanı ya da danışman tarafından verilen profesyonel desteğe ihtiyaç duyulur. Bazı durumlarda da kapanan hesabı doğru geri kazanma adımlarını takip etmek gerekir. Her iki durumda da profesyonel destek alınması, kullanıcının kısa zamanda hesabını geri kazanması için gereklidir.

Sosyal Medya Hesabı Nasıl Yeniden Açılır?

Kapanan sosyal medya hesabı, yeniden açılmaya çalışılırken ilk bilinmesi gereken hesap kapanma nedeninin belirlenmesidir. Kullanıcılar kimi zaman kendilerini dinlendirmek için sosyal medya hesaplarını kendilerini kapatabilirler. Böyle durumlarda kullanılan mecraya göre geri dönüş adımlarının izlenmesi kolaydır. Ancak şikayet üzerine kapatılan hesaplar için daha sistemli açma adımlarının izlenmesi gerekir. Hatta bazı durumlarda sosyal medya hesabı ya da profilinin yeniden açılması için medya uzmanı ya da bir danışman tarafından verilen profesyonel desteğe ihtiyaç duyulur. Şikayet dışında hesap kapanmasının sebepleri arasında şunlar bulunur:

  • Sosyal medya mecrasının telif ve iyelik hakları politikasına uymayan paylaşımlar yapılması.
  • Yasa dışı içeriklerin paylaşılması, satılması ya da reklamının yapılması.
  • Yapay takipçi sayısı ve yapay reaksiyonlar alınması.
  • Hesabın çalıntı ya da taklit hesap olarak şikâyet edilmesi.

Böyle durumlarda kullanıcıların hesap kurtarma işlemi için yalnızca bireysel çabalarla ilerlemesi yeterli olmayabilir. Bunun için en sık başvurulan adresler, hesap kurtarma konusunda profesyonel destek veren medya uzmanı ve danışman hizmetleri sunan kurumlardır. Her sosyal medya hesabı bulunduğu portalın kurallarına ve ilkelerine göre yönetilir. Dolayısıyla bir platformda yasaklı ya da yanlış olan hareketler bir diğerinde olağan ya da sakıncasız olarak görülebilir. Ancak genel olarak tüm sosyal medya hesaplarında taklit hesap ve şikâyet sistemi hesapların kapatılmasına neden olur. Böyle bir atakla karşı karşıya kalarak hesabının kapatılması sonucu ile karşı karşıya kaldıysanız medya uzmanı danışman kimselerden destek almanız gerekebilir.

Kapatılan Instagram Hesabını Yeniden Açmak

Instagram; ortaya çıktığı günden beri hem ticari hem de sosyal ilişkiler bakımından en çok faydalanılan sosyal medya ortamlarından biridir. Takipçi sayısı ve gönderi etkileşiminin ön planda olduğu bu ortamda, kazanılan takipçiler ve hâlihazırdaki geçmiş etkileşimlerin kaybedilmesi büyük bir sorundur. Bu durum hem geniş takipçi kitlelerine hitap eden influencer hesapları için hem de özel hesap yöneticileri için farklı sonuçlar doğurur. Paylaşımlara dair arşivin kaybolmaması için kullanıcılar hesaplarını kurtarma yoluna gidebilirler. Mevcut takipçi sayısını yitirmemek ve sosyal medya görünürlüğünü korumak için de sosyal medya hesabı ya da profilinin kurtarılması önem taşır.

Kapanan hesabı yeniden açmak için profesyonel destek, medya uzmanı kimseler ya da Instagram özelinde danışman hizmeti veren kurumlar tarafından gerçekleşir. Şifresi unutulmuş ve silinmiş hesaplar bu şekilde kolayca erişime açılabilir ve ayrıca hacklenen ve erişilemeyen hesaplara ulaşılması da medya uzmanı desteği ile kısa sürede gerçekleşir. Çalınmış hesaplar hem kişisel bilgileriniz hem de sosyal çevrenizle olan ilişkilerinizin tehlikeye girmemesi için ivedilikle geri alınmalıdır. Böyle durumlarda tıpkı hesap açma işleminde olduğu gibi mutlaka profesyonel destek alınması gerekir. Medya uzmanı desteği ve Instagram yönergelerinin doğru izlenmesi sonucunda kısa zamanda sosyal medya hesabı eski haline dönerek kullanıma açılır.

Kapatılan Twitter Hesabı Kurtarma Yöntemleri

Twitter hem gündem takibinde hem de kişisel görüşlerin aktarılmasında aracı rolü üstlenen milyonlarca kullanıcısı bulunan bir sosyal medya ortamıdır. Twitter üzerinden alınmış olan bir sosyal medya hesabı çeşitli nedenlere bağlı olarak kapatılabilir. Bunların başında kullanıcının bizzat kendisinin hesabını askıya alması ya da kapatması gelir. Böyle durumlarda hesabı yeniden açmak için izlenecek adımlar oldukça basittir. Şifrenin hatırlanması ve verilen güvenlik bilgilerinin doğru adımlarla takip edilmesi sonucunda hesap yeniden aktif hâle gelir. Bu durumların dışında Twitter’ın kendi kullanım politikaları sonucu kapatılan hesapların ise yeniden açılması biraz daha zaman ve profesyonel destek gerektiren süreçlerdir.

Sosyal medya uzmanı ve danışman hizmetleri sunan kurumlar tarafından Twitter hesabının yeniden açılması sağlanabilir. Bunun için hesabın kapatılma nedeninin sorgulanması gerekir ve bu nedenler genellikle şu şekildedir:

  • Şiddet içeriklerini savunma, uygulama ve bunları yayma,
  • Ayrımcılık ve kitlesel uyuşmazlıkları tetikleyici söylemlerde bulunma,
  • Kişilerin rızaları dışında bilgi belge ya da görüntülerini yayma,
  • Spam amaçlı gönderiler yayma.

Yasa dışı davranışları övme ve yaygınlaştırmaya dair tüm hareketler hesapların kullanıcı isteği dışında kapatılmasına neden olur.  Böyle bir kullanımda bulunduğunuzda ya da hakkınızda yapılan asılsız şikayetler sonucunda hesabınızı yitirdiğinizde bir sosyal medya uzmanı ya da danışman tarafından verilen profesyonel destek hizmetlerini almanız elzemdir. Bu hesabınızı yalnızca kurtarmak için değil sonraki süreçlerde de koruyarak paylaşımlar yapmanızı sağlayacak önemli bir adımdır. Hesabınızın geri alınması ve yeniden açılması önemli olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de açık kalmasını sağlamak ve maksimum etkileşim için profesyonel destek almak önem taşır.

Sosyal Medya Hesabı ve Profilini Yeniden Açma İşlemi

Kapatılan sosyal medya hesabı; bireysel ve az takipçili ya da ticari ve geniş kitlelere hitap eden bir hesap olabilir. Bu hesabın yeniden kazanılmasının kullanıcıya olan faydaları da sosyal faydalar ya da ekonomik faydalar olarak şekillenir. Her iki durumda da hesabın geri kazanılması için doğru stratejilerin izlenmesi önemlidir. Ayrıca hesabın güncelliğini yitirmemesi ve takipçi sayısında düşüş yaşanmaması için yeniden açma işleminin hızlı ve etkin biçimde gerçekleştirilmesi gerekir. Kimi zaman medya uzmanı desteği alarak kimi zaman ise sosyal medya danışmanlık süreçlerini yöneten danışman desteğiyle sosyal medya hesabı ve profilinin kurtarılması mümkündür.

Yeniden açmak istediğiniz sosyal medya hesabınızın özelliklerine ve hesabınızın kapanma nedenlerine göre en kısa sürede yeniden profilinizi aktif hâle getirmeniz mümkündür. Mevcut takipçi sayınızı korumak, anılarınızı ve etkileşimlerinizi saklamaya devam etmek için  profesyonel destek sağlayan ekibimizden sosyal medya hesabı; koruma, kurtarma ya da yönetme işlemlerinin tamamı için destek alabilirsiniz.  Siz de işletme hesabınız ya da kişisel hesabınızı kurtarmak, kapanan hesabınıza yeniden ulaşmak için buradan bize ulaşarak, alanında uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
CBYHYM

Kapanan Sosyal Medya Hesabımı Nasıl Açabilirim?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email