Medya Koruma

1

Hangi Durumlarda Bir Medya Uzmanına Danışmalısınız?

Medya uzmanı, günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde dijital ortamlarda iletişim araçlarına ulaşmanın kolaylaşması ile en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden hâline geldi. Günümüzde bilgiye ulaşmanın sıradanlaşması ve bilgiyi edinmek kadar dijital ortamlara bilgi yüklemek de bir o kadar kolaylaştı. Değişen dünya düzeninde özellikle şirketler dijital ortamda faaliyet gösterebilmek, hızla değişen pazarlama ilke ve stratejilerine ayak uydurmak için profesyonel destek almak zorunda kalır.

Profesyonel bir medya uzmanı, hedef kitleye doğru ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmenin yanı sıra itibar yönetimini de doğru şekilde gerçekleştirebilmek görevini üstlenir. Genel hatlarıyla medya uzmanı; bir marka veya ismin bilinirliğini artırmak, itibar yönetimi sağlamak, pazarlama stratejileri geliştirmek için eğitim almış uzman kişiye verilen isimdir. Medya uzmanlığı görevini üstlenecek kişilerde var olması gereken özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Var olan görevlerini önceliklendirme becerisi,
  • Üstün sözlü ve yazılı iletişim becerisi,
  • Görev bilinci ve zamanında etkin çalışabilme yeteneği,
  • Ekip çalışmasına uyum sağlama becerisine sahip olmak.

Medya Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Bir marka veya isim ile ilgili her türlü bilgiye ulaşmak, günümüz iletişim araçlarını kullanan herkesin yorum, bilgi ve belge ekleyebilmesinin de önünü açtı. Bu bilgi ve belgelerin doğruluğu ve güvenilirliğinin denetlenmesi ise oldukça zor. Bu durum karmaşık ve denetlemenin oldukça zor olduğu platformlarda, kişi ve kurumlar hakkında yanıltıcı bilgi ve içeriklerin yer alması olasılığını destekler.

İnternete ulaşımı olan herkes bir isim veya kurum hakkında her sözü, fotoğrafı, bilgiyi içeriği ve haberi paylaşabilme gücünü de elde eder.  İsminiz veya markanız hakkında dijital ortamda var olan, itibar zedeleyici ve hatalı istenmeyen görüntü, haber veya yorumlar güven kaybı yaşanmasına, kariyerin ve günlük hayatın olumsuz etkilenmesine sebebiyet verir. Bu nedenle söz konusu takip süreçlerinin bir medya uzmanı tarafından yönetilmesi önemlidir. Bu kriterlere sahip kişilerin görev ve sorumlulukları şunlardır:

  • Gerekli araştırmaları yaparak analiz etmek ve hedef kitle kimliğini şekillendirmek.
  • Günlük olarak içerik resim video güncellemeleri yapmak.
  • Düzenli takip sağlayarak karşılaşılabilecek karalama, asılsız haber ve itibar zedelenmelerinin önüne geçmek.
  • Kriz yönetiminin doğru yönetimini sağlamak için asılsız haber silme, gereksiz içerik kaldırma gibi görevleri üstlenerek itibar yönetimi konusunda etkin rol oynamak.
  • Ulaşılabilir olmak.
  • Marka stratejilerinin geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütmek.
  • Bir markanın dijital ortamdaki varlığını en doğru şekilde sürdürmesi için stratejilerini geliştirmek ve markanın sanal sesi olmak.
  • Oluşabilecek krizlerden markayı en hasarla çıkarabilecek hamleleri yapmak.
  • Kötü haber ve olumsuz eleştirilere karşı düzeltmeler yapmak, kamuoyu bilgilendirmesi sağlamak.

Sosyal Medya Platformlarında Kimlik Çalışmaları

Sosyal medyada kimlik; bir kişi ya da kurumun dijital ortamlarda kendi hakkında verdiği bilgilerin yanı sıra söz konusu medya platformları üzerinde diğer kişiler tarafından nasıl algılandığını da ifade eder. İstenerek yüklenen verilerin dışında başka kişiler tarafından da sayısız veri akışı sosyal medyada mevcuttur. Bu büyük sahnede var olan sınırsız veriyle baş etmek ve bu verileri doğru yönetmek, itibar yönetimi açısından son derece önemlidir. Kişi ve kurumların sosyal medya platformlarında sergiledikleri imaj, onların güvenilirliğinin sorgulanmasına da sebep olur.

Sosyal medya platformlarında kişilerin hak ihlâline sebebiyet veren içeriklerin çoğu tehdit, hakaret, karalama ve iftira özelliği taşıyan, buna bağlı olarak da doğru itibar yönetimi gerçekleştirilmesini engelleyen içerikler olma özelliği taşır. YouTube, Twitter, Instagram ve Facebook gibi mecralardaki içerilerde ve forumlarda çeşitli hak ihlâlleri ile karşılaşmak mümkündür.

Neden Bir Medya Uzmanı ile Çalışmalısınız?

Sosyal ve dijital medya platformlarına bilgi yükleme işlemleri kolayca gerçekleştirilebilirken, başkalarının paylaştığı içeriklerin kaldırılması aynı düzeyde kolaylık taşımaz. Kişilerin; tehdit, taciz ve karalama amaçlı kampanyalara maruz kaldığında hukuki yollardan faydalanma hakkı bulunur. Ancak anayasal bir suç teşkil etmese de kişinin haber sildirme ve içerik kaldırma gibi talep hakları da mevcuttur. İsimsiz profiller veya sahte hesaplar tarafından yönetilen karalama amaçlı kampanyalarla baş edebilmek  ve itibar yönetimini doğru bir şekilde ilerletebilmek için bir medya uzmanından destek almak, dijital platformlarda en verimli şekilde varlık göstermenizi sağlar.

Profesyonel kişilerin bilgi ve tecrübeleri, teknolojik becerileri, yasal yollara ulaşım güçleri sayesinde istenmeyen durumların çözülmesi oldukça kolaylaşır. Bir medya uzmanı tarafından alabileceğiniz hizmetler arasında, içerik kaldırma ve haber sildirme gibi işlemler bulunur.

Medya Uzmanı Hangi Hizmetleri Sunar?

Medya uzmanı, dijital dünyanın hayatımıza girmesiyle tanıştığımız kavramlardan biridir. Bu meslekte yer alan kişiler, aşağıda yer alan hizmetleri sunar.

İçerik Kaldırma

İnternet, arama motorları, forumlar ve sosyal medya hesaplarında olumsuz şekilde yer alan yazılı, görsel ve işitsel içeriklerden en kısa sürede kurtulmak büyük önem taşır. Prestij kaybına yol açacak karalama hedefli bu içeriklerin en hızlı şekilde ve kalıcı olarak kaldırılması işlemi, profesyonel bir medya uzmanı tarafından gerçekleştirilir.

İsim ve Özel Bilgileri Silme

İsim, adres, ailevi bilgiler, yaş, boy, kilo, eğitim veya banka ve hesap cüzdanı bilgileri istenmeyen şekillerde internet ortamında dolaşabilmektedir. Bu bilgilerin sızdırılması kişileri maddi ve manevi zarara uğratabilir. Profesyonel yöntemlerle içerik kaldırma işlemini gerçekleştiren medya uzmanı sayesinde kalıcı olarak bu durumdan kurtulmak mümkündür.

Haber Silme

İnternet ortamında hızla yayılan ve çok sayıda kişiye ulaşan haberler, ulusal veya yerel haber siteleri aracılığıyla yayınlanmaktadır. Oldukça hızlı yayılan bu haberler, kişi ve kurumlar hakkında bazen asılsız ve teyitsiz olma özelliği taşır. Güvenlik tehdidi oluşturan ve prestij kaybına sebep olabilecek bu karalama haberlerinin sosyal medya platformları, forumlar, bloglar veya arama motorlarından kalıcı olarak kaldırılması için de medya uzmanı olan kişilerden yardım almak gerekir. En hızlı şekilde gerçekleştirilmesi gereken haber silme işlemi, internet ortamındaki güvenilirlik algısının sürdürülebilmesi açısından oldukça önemlidir.

İtibar Yönetimi

İtibar yönetimi üç farklı sınıftan oluşur ve söz konusu sınıfları şu şekilde belirtmek mümkündür:

  • Bireysel itibar yönetimi,
  • Kurumsal itibar yönetimi,
  • Marka yönetimi.

İtibar yönetimi kavramı; bilgilendirme, kontrol ve yönetim işlemlerinin en doğru şekilde uygulanmasıyla gerçekleşir. Kamuoyu gözündeki konumlanmanın en sağlıklı şekilde uygulanması, hedef kitleyi şekillendirirken, saygınlık ve güvenilirliğin de artmasına katkı sağlar. İtibarı zedeleyici karalama kampanyalarından haberdar olmak, etkin şekilde önlemek ve yönetmek , geniş kitlelere ulaşmanın önemli yollarındandır. Bu yönetimin profesyonel kişiler tarafından kuralına uygun gerçekleştirilmesi gerekir.

Dijital Platformlardan Hesap Kurtarma

Global olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılan YouTube, Twitter, Instagram ve Google gibi platformlarda bulunan kişisel veya kurumsal hesaplar, sanal kimlik alanlarıdır. Kişi ve kurumlar hakkında birçok bilgi, yorum, görsel ve işitsel içeriklerin yer aldığı bu platformlar dış dünyaya ulaşmada en önemli mecralar olarak karşımıza çıkar. Önemli kişisel verilerin yer aldığı bu mecralarda bulunan hesaplar; spam, içerik şikayeti, hackerlik veya şifre çalınması yöntemleriyle kaybedilebilir. Söz konusu durumlarda hesapların gerekli teknik bilgilere sahip profesyonel ekipler tarafından geri alınması mümkündür.

Prestij zedeleyici karalama kampanyaları, sızdırılmış bilgiler, güvenlik ihlâlleri, kaybedilmiş hesaplar, istenmeyen yorum, haber, fotoğraf, video gibi içeriklerden kurtulmak sanıldığı kadar imkânsız değildir. Güvenilir, alanında uzman ve tecrübeli ekiplerin desteği ile dijital alanlarda itibar yönetimi gerçekleştirmek, imaj yönetimi süreçlerinin sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlamak mümkündür. Siz de kişi veya kurum itibarınızı güvende tutmak ve geliştirebilmek için buraya tıklayarak destek alabilir, medya uzmanlığı konusunda profesyonel hizmet sunan ekibimizi tercih edebilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
1

Hangi Durumlarda Bir Medya Uzmanına Danışmalısınız?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email