Medya Koruma

Dijital İtibar Ölçümü

Dijital İtibarımı Nasıl Ölçerim?

Türkiye’de pek çok marka, dijital itibar yönetimi için büyük yatırımlar gerçekleştirmektedir. Kullanıcılar tarafından özellikle sosyal medya üzerinde başarılı bir profil çizen markalar, daha fazla tercih edilir. Bir işletmenin, ürün ve hizmetlerini pazarlarken dijital itibarı çok önemli yer tutar ve sosyal mecralardaki marka itibarı, kullanıcıların çokça dikkatini çeker. Bunun için işletmelerin dijital itibarını ölçmesi ve bu itibarı artırmaya yönelik doğru adımlar atması gerekir.

Dijital itibar yönetimi konusunda başarılı olan firmalar, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilir. Arama motorları da dijital itibarı yüksek olan işletmeleri daha ön sıralarda tutarak, markaların hedef kitlesine daha kolay ulaşmasını sağlar. Bu konuda profesyonel destek almak isteyen markalar, dijital danışmanlık hizmeti sunan uzmanlar ile çalışmaya özen göstermelidir. Sizlere bu içeriğimizde dijital mecralarda itibarınızı nasıl ölçebileceğiniz konusunda bazı ipuçları sunacağız.

Dijital İtibar Ölçüm Kriterleri Nelerdir?

Dijital dünyada hizmet veren her marka, belirli dijital itibar ölçümü kriterlerini kullanarak internet dünyasındaki yerini görebilir. Sosyal medya ve arama motorları üzerinden yapacağınız bu ölçümler ile dijital itibar yönetimi çalışmalarınızın başarıya ulaşıp ulaşmadığını kolaylıkla görebilirsiniz. Elbette bunun için markanızın hizmet verdiği platformları ve mecraları dikkate alarak değerlendirmede bulunmanız gerekir.

Marka itibarını konumlandırma süreçlerinde dijital danışman ile çalışan işletmeler, dijital itibar yönetimi konusunda daha başarılı olur. Çalıştığınız danışmanlar bir rapor hazırlayarak işletmenizin dijital ortamda nasıl konumlandığını sizlere sunar. Dijital itibar ölçüm kriterlerini aşağıda sizler için ele aldık.

Arama Motorlarında Firmanızın Sıralamasına Bakın

Dijital itibar yönetimi çalışmalarınız sırasında size en fazla yardımcı olacak veri, arama motoru sonuçlarıdır. Bu çalışmalar sırasında mutlaka arama motorlarında yer alan sıralamanıza dikkat etmelisiniz. Çünkü internet üzerinden alışveriş veya araştırma yapan kişiler, markanın sahip olduğu itibarı ölçerken mutlaka Google üzerindeki sıralamasına bakar. Kullanıcılar tarafından üst sıralarda yer alan işletmeler, her zaman daha kaliteli markalar olarak algılanır.

Dijital danışman ile çalışan markalar, SEO çalışmalarıyla arama motorlarında daha yüksek başarı elde edebiliyor. Google üzerinde belirlediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda yer alabilirseniz, web sitenize organik trafik çekebilir ve daha çok satış yapabilirsiniz. Dijital itibar yönetimi çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirilen SEO uygulamaları, markaların arama motorlarında en üst sırada yer almasını ve rakiplerinden daha olumlu bir marka imajı çizmesini sağlar.

Firmanız Hakkında Haber Sitelerindeki Haberleri Araştırın

Günümüzde ulusal ya da daha küçük çaplı haber sitelerinde, markalar hakkında çeşitli haberlere rastlamak mümkün. Dijital itibar yönetimi kapsamında itibar ölçümü yaparken, haber sitelerini de dikkate almanız gerekir.

Kaliteli haber sitelerinde firmanız iyi bir şekilde anılırsa arama motorları üzerinde üst sıralara çıkma konusunda da güzel bağlantılar elde etmiş olursunuz. Dijital itibar yönetimi konusunda başarılı olan firmalar, haber sitelerinde de ismini daha iyi duyurabilir ve hedef kitlesi ile doğrudan prestijli şekilde iletişim kurabilir. Profesyonel itibar yönetimi çalışmaları kapsamında alacak olduğunuz dijital danışman desteği ile haber sitelerindeki konumunuzu da kolayca belirleyebilirsiniz.

Ekşi Sözlük ve Diğer Online Sözlük Sitelerinde Yer Alan Paylaşımlara Bakın

Bir marka online itibarını ölçmek istiyorsa, anonim paylaşımların ve gerçek deneyimlerin aktarıldığı online sözlükleri ziyaret edebilir. Dijital itibar yönetimi sonucu sözlüklerde hakkınızda açılan başlıklardaki görüşleri görebilirsiniz. Üstelik burada iyi anılırsanız sosyal medyada bulunan takipçi sayınız da daha yüksek oranlara ulaşacaktır.

Markalar için itibar yönetimi süreçlerinde, dijital danışmanlık hizmeti sunan profesyoneller tarafından Ekşi Sözlük gibi platformlar sürekli takip edilir. Ayrıca marka itibarını artırmak için siz de online sözlüklerdeki olumlu paylaşımları artırarak, dijital itibarınızı yükseltebilirsiniz.

Sosyal Medyada Sahip Olduğunuz Takipçi Sayısı ve Etkileşim Oranına Bakın

Markaların sosyal medya uygulamaları üzerinden edindiği takipçi sayıları, dijital itibar yönetimi başarısı hakkında bilgi veriyor. Sosyal medyada yüksek takipçiniz varsa online itibarınızın yüksek olduğu düşünülür. Ancak sosyal medyadaki takipçi sayınız, tek başına yeterli değildir. Takipçilerinizle etkileşim oranınız da bu konuda sizlere fikir verecektir. Hesaplarınızda yer alan etkileşim ne kadar yüksek olursa markanızın o oranda başarılı olduğunu varsayabilirsiniz.

Dijital itibar yönetimi çalışmaları kapsamında firmalar sosyal ağlarda müşteri ilişkilerini daha güçlü tutmaya çalışır. Dijital danışman olarak atanan kişi, takipçi kitlesinden gelen; şikayet, dilek ve istekleri dikkate almanızı ve her türlü kriz durumundan online itibarınızı artırarak çıkmanızı sağlar.

Sosyal Medya Paylaşımlarınıza Yapılan Yorumları Okuyun

İnternet üzerinde başarılı bir marka imajı çizmek istiyorsanız, sosyal medya paylaşımlarınıza yapılan yorumlar da olumlu olmalıdır. Çünkü takipçi kitleniz, mutlaka görüşlerini ve deneyimlerini yorumlar üzerinden bildirmek isteyecektir. Dijital itibar yönetimi çalışmalarınızda başarılı olup olmadığınızın ölçütlerinden biri de budur. Bunun için paylaşımlarınıza gelen yorumları her zaman değerlendirmelisiniz. Marka, paylaşımlarına gelen yorumlara ne kadar şeffaf ve doğru yanıt verirse dijital itibarı da o oranda artış gösterir. Başarılı bir şekilde dijital itibar yönetimi gerçekleştirebilmeniz için yapmanız gereken, sosyal etkileşimlerinizi olumlu ve güçlü şekilde yönetmektir.

İnternet Reklamlarından Elde Edilen Dönüş Raporlarını İnceleyin

Dijital marka itibarını ölçmede önemli faktörlerden biri de internet reklamlarına olan tıklama ve dönüşlerdir. İnternette yer alan tıklanma sayılarınız, satışlarınızı ne kadar artırıyorsa dijital itibar yönetimi konusunda gerçekleştirdiğiniz çalışmalar da o kadar başarılı olmuş demektir. Markaların dijital itibarında internet reklamları, sosyal medya çalışmalarından bile daha etkilidir.

İnternet reklamlarınız direkt olarak satış rakamlarınız ve dijital itibar yönetimi başarınızı ortaya koyar. Dijital danışman olarak destek aldığınız kişi, aynı zamanda reklam optimizasyonlarında da sizlere yardımcı olur. Reklamlar üzerinden ziyaretçi çekerek arama motorları üzerinde sıralamanızı artırabilirsiniz. Böylece dolaylı olarak internet reklamları sayesinde dijital itibarınızı artırmaya katkı sağlamanız mümkün.

Markanız ile İlgili Sosyal Medya Paylaşımlarını İnceleyin

Birçok kişi bir markayı tercih ederken, dijital dünyada marka hakkında yapılan paylaşımları inceleyerek karar verir ve sosyal medya üzerinde işletmenizle ilgili mutlaka paylaşımlar yapılır. Müşterilerinizin ve potansiyel kitlenizin marka ile ilgili paylaşımlarına bakarak, onların gözündeki itibarınızı da görebilirsiniz. Dijital itibar yönetimi başarılı olduğunu, markanızın sosyal medya üzerindeki paylaşımlarda iyi anılmasından anlamanız mümkün.

Dijital danışmanlık hizmetleri kapsamında, sosyal medya platformlarında hakkınızda yer alan paylaşımlar takip edilir. Daha sonra dijital itibar yönetimi stratejileri bu veriler doğrultusunda oluşturulur. Sosyal platformların yanında arama motorları üzerindeki sıralamanız da dijital itibar yönetimi konusunda fikir verir ve itibar yönetimi politikalarınızı optimize etmenize olanak tanır.

Web Sitenize Gelen Ziyaretçi Raporlarını İnceleyin

Dijital itibarı yüksek olan her marka kendi sektöründe en çok ziyaretçiyi çeken firmadır. Özellikle arama motorları üzerinden web sitenize her gün çok sayıda ziyaretçi geliyorsa dijital itibar yönetimi politikanız başarılı olmuş demektir. Web sitenize gelen ziyaretçiler, rakiplerinize göre daha güçlü bir konumda olduğunuz için sizi tercih eder.

Web sitenize, arama motoru sonuçlarının yanında sosyal medya platformları üzerinden de ziyaretçi gelir. Ziyaretçilerin nereden geldiğini ve hangi işlemleri yaptığını detaylı raporlarla inceleyerek, dijital itibar yönetimi politikalarınızı güncelleyebilirsiniz. Siz de dijital dünyada yer alan itibarınızı doğru ölçümlemek ve sonuçlar doğrultusunda doğru stratejiler oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kategoriler

Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı?

Markanız Hangi Sosyal Medya Platformunda Olmalı? Sosyal medya, insanların çevrimiçi olarak etkileşim ve iletişim kurmasını sağlayan online bir ağdır. Geleneksel pazarlama yöntemleri (reklam, e-postalar) yavaş

Read More »
Sosyal Medya Hesap Kurtarma
medyakoruma

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları

Instagram’da Marka Bilinirliğini Artırmanın Yolları Instagram marka bilinirliğini artırmak için kullanılabilecek en iyi kaynaklardan biridir. Beğeniler ve paylaşımlar gibi etkileşimi teşvik ederek, marka erişiminizi büyük

Read More »
Dijital İtibar Ölçümü

Dijital İtibarımı Nasıl Ölçerim?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email